Tuesday, March 1, 2011

KINI KEMBALI

Posted On 7:21 AM by nazree fazley 2 comments

CUKUP INDAH - ALIF AZIZ

SEDETIK LEBIH - ANUAR ZAIN

KEDUA-DUANYA ADALAH LAGU YG CUKUP MENDALAM DAN JUGA PENUH ERTI BUAT DIRIKU....

1st MARCH 2011.
Kini aku kembali setalah sekian lama menyepi. Kini aku juga makin mantap dalam kehidupan. Dari pelbagai aspek n sudut aku kini sudah mantap dan stabil. Bermula dari bawah dan kini aku sudah berada pada tahap yang kukuh.

Sedikit sejarah perkembangan diriku.

-Aku bekerja di RHB Bank Berhad di Jalan Tun Razak. Sgt bertuah aku dapat terus keje selepas aku tamat pengajian tahun lepas bulan 8.

- Aku juga dapat tawaran menyambung pengajian siswazah ke Luar Negara (UK) tp xde rezeki juga coz IELTS kantoi.

- Myb nasib nak sambung pengajian di UK tak kesampaian. Tetapi aku sambung master di Local University iaitu di UM dan juga aku tolak tawaran itu akhirnya. Mungkin aku terlalu sibuk dgn kerja bank dan jugak aku buar free land teater muzikal dan banyak acting sementara mengajar di Pusat Tuisyen juga.

- Alhamdulillah rezeki melimpah ruah dan Insya Allah aku akan juga sambung pengajianku ke tahap yg lebih tinggi.

p/s: Itu serba sedikit cerita semasa kehilanganku suatu ketika dahulu~ Hihi~



Thursday, July 1, 2010

SuaTu MaSa...

Posted On 11:23 AM by nazree fazley 1 comments

SALAM...

Lama jugak aku xupdate n tulis kn blog nie kan....
kini blog ku berwajah baru...hihi...suka2...

al-maklum la...skunk nie musim PIALA DUNIA...
lg2 skunk jugak musim hujan...
SEJUK...

skunk jugak aku dh tamat belajar di UKM selama 3 tahun aku di sana...alhamdulillah~
dan skunk aku masih mencari kerja yg bersesuaian ngan kelayakan n jurusan aku...
aku gk belum paparkan n terbitkan tesis aku kepada khalayak....so, di bawah nie adalah tesis aku yg aku berjaya mendapat A- sahaja...papepon aku bersyukur sgt2...hihi...


azam aku kali nie tok menjadi insan berguna di masa hadapan kepada semua pihak...terutamanya org yang aku sayangi...
kelak ku dah berjaya aku xkan lupakan kamu...hihi...jiwang la plak....tettt~


Tuesday, April 27, 2010

TeSiS aKu aKhiRnYa....

Posted On 6:37 AM by nazree fazley 3 comments



ALHAMDULILLAH...
akhirnya aku siap gk menyelesaikan tugas aku sebagai seorang mahasiswa...
thanx kt semua kwn2 aku yg byk membantu aku...
tajuk tesis aku penukaran kod 'code switching'
seronok rasanyer dpt melihat hasil kerja tgn sendiri...
pasnie aku dh bergelar seorg graduan universiti..
mggu nie last aku di UKM...

mCm xCaYe La pLaK aKu Dh aBeS bLaJa kt cNi...
kLaU De ReZeKi aKu aKaN saMBuNg MaSTeR kt UKM JuGak...
SaTu2Nya UniVerSiTi KeSaYanGanKu...
kPd PeNyeLia aKu TeRiMa KaSiH bYk sBb BiMbiNg aKu...
kPd keDua iBu BaPaKu...
tHaNx 4 Ur SuPpoRt...

p/s: tetiba rasa sebak coz nk tinggalkan kwn2 kt cni...
terlalu banyak memori terindah tercipta di UKM nie...
pasnie jdn lupa contact2 k...
huhu...
salam sayembara puisi...
novel Rooftop Rant mmg best...


Monday, April 19, 2010

10 ciri Lelaki Casanova

Posted On 4:43 AM by nazree fazley 13 comments

1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. namun harus di ingat semua itu hanya mampu bertahan tidak lebih sebulan. Sedikit demi sedikit si dia akan menunjukkan taringnya


2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. Kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa


3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. Siapa yang akan sampai dahulu.


4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. Lebih jelas lagi dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahanya sendiri.


5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.


6. Baru kenal tidak sampai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. Sengaja mahu menggoda kamu untuk pergi lebih jauh.


7. Apabila keluar dengannya, sia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belekang kamu. tetap dia memang peramah dengan semua orang.


8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani minta wang untuk di pinjam. tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.


9. Lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.


10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahui membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.


Artikel ini diperolehi dari Virtual Friends


Friday, April 9, 2010

SaHaBaTKu...5zul, 5zal, Wan & Fendi....

Posted On 7:57 AM by nazree fazley 6 comments



PHOTOSHOOT....

PART TIME MODEL KATA NYER..HAHA...
KLAKA ABES TIME NIE..
BTW THANX TO MY DESIGNER N MAKE UP ARTIS....
XPENAH RASA CMNIE....
NIELAH DIA PERMULAAN TOK JD MODEL...
PASNIE AKU XKAN LUPAKAN KORUNK BEREMPAT....
SAHABAT SEJATI SMPI BILA2...
KORUNK LAH WAT AKU TERSENYUM SETIAP HARI...

MEMORI TERCIPTA SELAMANYA.....




SAYANG KORUNK SANGAT....HIHI...


Monday, April 5, 2010

MAMPAN PERMANIS '10

Posted On 9:57 PM by nazree fazley 4 comments


ngan ajin...lawa jubah kteorg kan...hihi...



ngan adikku shah...hihi...sape lg tinggi..aku ke dia...



dpt award mlm tue..hihi...lawa bentuk anugerah nie..cantek2....



nie la dia King of the Night dan jugak Queen of the Night....
tue aku ke..haha....klaka abes...

ngan sahabat baikku...lawa baju tue...tumpang gembira gak...hihi....


5hb April 2010, satu annual Dinner Permanis UKM telah diadakan di Alson Klana Resort, Seremban, N9. Tema adalah padang pasir@ arabic@ seribu satu bintang....hihi...
Menu di temapt nie mmg sedap...lazat n enak...hihi...

p/s: akan tinggal seribu satu kenangan bagi Makan Malam nie buat aku dan jugak mantan2 PERMANIS yang akan menamatkan pengajian sebulan je lg....

HANYA TINGGAL KENANGAN...


Friday, April 2, 2010

THE END...

Posted On 9:48 AM by nazree fazley 0 comments


PUSAT PENGAJIAN BAHASA DAN LINGUISTIK UKM


NIE LA COURSEMATE AKU SELAMA 3TAHUN KAMI BERSAMA....DE 35 ORG...


akhirnya...semua telah berakhir....kuliah aku di kampus tercinta telah abes...
mggu depan exam je...
pas2 klau dpt keje aku keje la...
sekejap nyer 3 tahun di UKM...
klau dpt master aku smbung la...hihi...
pasnie aku perlu makin matang tok tempuh segala cabaran di dunia luar nnt...
impian aku belum lg tercapai...
moga2 pasnie aku akan lebih bahagia dgn hidupku...
kpd kwn2 aku di UKM aku xkan lupakan korunk sume...

MOOD: SEDIH.....huhu...

AKTIVITI DI UKM SELAMA 3 TAHUN
1. PENARI SENANDIKA TARI ZABA
2. EXCO PERMANIS UKM (2TAHUN)
3. KOMUNITI KOLEJ AMINUDDIN BAKI
4. LINGUISTIK CLUB'S
5. DEBATE GROUP'S
6. BYK LG LA AKTIVITI YG KECIL2AN....HAHA..


Friday, March 19, 2010

TINGGAL KENANGAN

Posted On 8:23 AM by nazree fazley 2 comments


Ingin berbicara tentang perjalanan hidupku kt UKM nie mmg mcm2 kenangan yg akan tersemat di sanubariku...

Al-maklumlah tinggal sebulan lebih barangkali aku akan ada di kampusku ini...biarlah apa org nk kata...yg penting aku syg kt UKM...hihi...

to PERMANIS UKM...Dikaulah tmpt ku bergantung selama 3 tahun aku di sini..
to SENANDIKA TARI ZABA....Tmpt ku dance walaupun hanya setahun je....papepon aku syg korunk gk guys...
to Aminuddin Baki's...sayang gk kt kolej tercinta nie....hihi...
to my cosmate...LINGUISTIK....happy n mcm kenangan bersama korunk....


sedih la plak kn pabila mengimbau kenangan lama....

papepon aku akan sambung MASTER kt UKM gk..INSYA ALLAH...klau de rezeki aku akan sambung...tp yg penting bkn sambung LINGUISTIK la...sorry geng2 LINGUISTIK....aku tukar kos dan lompat fakulti....huhu....


Monday, March 8, 2010

ABADI '10

Posted On 8:40 PM by nazree fazley 9 comments



dalam toilet pon jd ke?haha....




catwalk run away di putrajaya...




muka sume bajet2...dr kiri..aku, debot, 5zul, wan n fendi...




berposing ngan anugerah mlm tue...hihi..bangga jap...



posing jap kt meja makan...hihi...



pada 6hb mac aritue aku ada dinner kolej kesayanganku iaitu Aminuddin Baki's Annual Dinner of Inspiration... (ABADI)...tema mlm tue colour's of life...mmg melaram sakan la mlm tue...sbb nie la dinner last utk ku n the geng....

pas abes dinner hampir pkol 1 pg kami g putrajaya de photoshoot....aku, wan, fendi, debot n 5zul... mmg seronok tol mlm tue..kami balik bilik pkol 5pg whoo...hoho...

dah la pagi tue 7hb mac pkol 10 pg xde lektrik kt satu ukm...hampeh tol...abes sume kerja aku xdpt wat...then aku lepak kt umah kwn (syuk) kt seksyen 3..thanx syuk sbb kasi tumpang lepak kejap...
hihi...


Friday, March 5, 2010

Persiapan sebelum ABADI '10 UKM....

Posted On 5:25 AM by nazree fazley 4 comments


nie lah kasut yg aku beli..jenama Fred Perry...berharga rm99.00 jerk....murah kn..hihi..


arinie aku kuar bersama2 kengkwn ku wan, fendy dan faizal ke kl...
kami kuar naik train mcm biasa lah ke kl...
mcm2 kerenah n gelagat org kt dlm train...
al-maklum lah kn...train ktm sentiasa penuh ngan manusia...
ada yg kepala nya terkepit ngan pintu train...
ada yg kne ragut dompetnyer...
ada yg melatah di dlm kekalutan di stesen...

esok plak dh ABADI '10...seperti biasa sbg pelajar tahun akhir aku xterkecuali tok melaram sakan pd mlm tue...baju sume dh ada..nnt kn je la wajah2 pelajar2 tahun akhir esok...sedih la plak nk abes blaja nie kn...huhu...memory tetap tinggal kenangan....


VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

ZOOM IN Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha